Nog nooit gedoken?

Of je nu al gewend bent om onder water te zwemmen of dat je dat nog spannend vindt, maakt niet zoveel uit. Onze opleiding biedt de ruimte om in te spelen op ieders kennis, kunde en natuurlijk tempo.

We beginnen bij de basisvaardigheden zodat je al snel mee kunt doen met de vereniging op niet al te moeilijke, maar absoluut leuke duiken. Dat noemen we de 1* duikcursus. Hiermee kun je al behoorlijk uit de voeten, maar dan heb je vast de smaak te pakken gekregen om naar wat uitdagender omstandigheden te gaan. Hiervoor dienen dan de 2* en 3* duikcursussen. Maar dat is absoluut geen verplichting. Iedereen bepaald zelf welk nivo op welk ogenblik!

Hoe ziet de eerste cursus (1* duikopleiding) er uit?
Zoals gezegd, de 1* duikcursus leert de basisvaardigheden aan. Hiervoor geven we een stuk theorie over verschillende zaken, zoals bijvoorbeeld duikmaterialen, wat doet duiken met je lichaam, wat zijn goede en wat zijn slechte duikpraktijken…
Maar duiken leer je natuurlijk niet in het theorielokaal. Het is vooral een kwestie van doen! Daarom geven we vooral veel les in praktijk, eerst in het zwembad en dan in echte omstandigheden, zoals AquaBest en het Grevelingen meer. Om een idee te geven: we hebben ruwweg 8 theorielessen, 8 zwembadlessen en 8 buitenwater lessen. Dit kan wat varieren, afhankelijk van hoe snel je zaken aanleert, of misschien al kent.

Na de 1* duikcurus ben je in staat om (binnen de grenzen van je brevet) samen met een buddy de wateren in Nederland te gaan verkennen.
Na het behalen van je eerste brevet, heb je de smaak te pakken en wil je waarschijnlijk gelijk door om meer brevetten te halen!

Voor meer informatie over een duikcursus of het maken van een proefduik, neem contact op via het contactformulier.

  • Blijf op de hoogte via: